CHAMPOST Sphagnumfri jord 900L

2.188,00 kr.

Du kan bestille CHAMPOST Sphagnumfri jord 900L her på vores hjemmeside direkte til levering på egen adresse.
Der skal beregnes 3-4 dages leveringstid

Bigbag’en leveres sædvanligvis med ladbil og tilhørende palleløfter fra ekstern leverandør. der vil ske levering til kantsten, på fortov eller efter chaufførens vurdering. Det er ikke muligt for fragtmanden af løfte varer over hæk, busk, kantsten og lignende. For at kunne levere ned af en indkørsel, skal underlaget være kørefast (asfalt eller fliser) og der skal være 4 meters frihøjde og kørebredde.

Hvor meget skal der bruges? Sådan regner du det ud:
(længde i cm x brede i cm x højde i cm) / 1000 = antal liter du skal bruge

En lækker bæredygtig jord til krukker

CHAMPOST Sphagnumfri jord 900L er fri for spagnum, består af Champost Jordforbedring, Champost Vækst-ler og harpet muld. Den er specielt egnet til altankasser, udendørs kummer og krukker. Dette er en bæredygtig og langtidsholdbar jord, da jorden ikke indeholder spagnum.

  • Til udendørs krukker
  • Fri for spagnum – Jorden falder dermed ikke sammen
  • Giv kun gødning én gang årligt – Langtidsholdbar
  • Fri for at vande planterne så ofte – Opmagasinerer vand

Anvendelse

Sphagnumfri jord er 100 % naturgødet og indeholder ingen form for spagnum eller kunstgødning, hvilket er særlig bemærkelsesværdig inden for planteverdenen. Den består af Champost Jordforbedring, Vækst-ler og harpet muld. Jorden er til udendørs beplantning, og du kan anvende den til alle sorter af planter bortset fra surbundsplanter.

100 % organisk gødet

Champost Sphagnumfri Jord er organisk gødet med Champost Jordforbedring (komposteret og pasteuriseret hestemøg). Gødningen bliver langsomt frigivet til jorden, og planterne optager næring efter behov. Den naturlige gødning virker derfor længere og giver planterne særdeles gode vækstbetingelser. De udvikler deres rodnet og får en kraftigere vækst. Det giver smukke planter med flere farverige blomster. Når næringen langsomt tilføres, minimerer du risikoen for, at rødderne bliver svidet, hvilket der er større risiko ved, når du tilfører kunstgødning.

Hvorfor plante uden spagnum?

Tankegangen om bæredygtighed, og det at værne om jordens naturlige ressoucer, er steget. I plantebranchen har man fået øjnene op for forbruget af spagnum. Sphagnum er et organisk materiale, som består af tørv gravet op fra de gamle moser i ind- og udland.  For at bevare vores naturarv har de danske myndigheder fredet mange af vores moser. Dette er et godt incitament for at finde nye alternativer, som erstatter spagnum men har de samme egenskaber – hvis ikke bedre.

Når et organisk materiale bliver nedbrudt og forsvinder, er det nødvendigt at fylde ny jord på. Jorden er også organisk, men da jorden ikke indeholder sphagnum, bevarer den sin struktur og falder ikke sammen. Du undgår at genopfylde krukken og sparer dermed indkøb af yderligere jord.

Reducerer vandingsbehovet

Sphagnumfri jord indeholder Vækst-ler, som er et naturligt lerprodukt (molér) udvundet på Fur. Vækst-ler opsamler vand og næringsstoffer for at frigive det igen efter plantens behov, hvilket reducerer vandingsbehovet. Leret forbedrer jordstrukturen markant, så rodnettet over tid udvikler sig stærkere og mere forgrenet. Disse vigtige egenskaber giver sunde og kraftige planter
Inden du planter, er det vigtigt, at du laver et godt dræn i bunden af krukken. Afhængig af krukkens størrelse, anbefaler vi, at du lægger ca. 5 cm vækst-ler i bunden af krukken.

* Et ikke-økologisk produkt, der må anvendes til økologisk jordbrugsproduktion efter retningslinjerne i rådsforordning nr. 834/2007.

Se flere produkter her

Produktanalyse

CHAMPOST Sphagnumfri jord 900L

2.188,00 kr.

Alle produkter leveres fragtfrit, undtaget ikke-brofaste øer*.
*Ring for pris for levering til disse.